Midwinterhoornwandeling 2017

Posted on 3 dec, 2017

       

En toen…. was het eindelijk 3 december, de eerste advent. we mochten eindelijk onze midwinterhoorns buiten laten klinken.

’s Ochtends klonken er vanuit mijn bed vooral regendruppels op de ramen. Ai, niet zo’n goed geluid  als er gewandeld moet worden. Gisteravond had ik toch echt de eerste sneeuwbal van deze winter gegooid en ik had stiekem andere weerplannen gehad.

Toch maar uit de veren ( al waren die wel erg lekker warm), chocolademelk warm gemaakt voor in de thermoskan, tas ingepakt met bekers en blik soep. De boel in de auto en hup op weg naar Oldenzaal. Onze plek was aan de Daminksweg en Erwin had de banner hier al neer gezet. Zie je wel, er zijn echt wel mensen die een stuk eerder moeten opstaan dan jij…., schoot er door mijn hoofd.

Wat later waren we al met z’n vieren, zelfs ons oudste lid, Gerard Fransen, was van de partij, en toen Sonja de vuurkorf ( nou ja, gasfles) bracht kon ons feest beginnen. De start van de wandeling was om 10.30 uur

Het weer leek langzaam wat beter te worden en de eerste wandelaars kwamen al langs.

Na de eerste aarzelende tonen, werd er al snel rustig op los geblazen. Erwin was een kanjer in uitleggen wat de tekst op de banner voor betekenis had, Rutger speelde de sterren van de hemel, Gerard had koffie mee dus het kwam helemaal goed bij onze plek. De eerste blaascomplimenten werden uitgedeeld, en dat zouden niet de enige blijven.

Uiteindelijk kwamen er 380 wandelaars langs, zeer naar tevredenheid van onze Veurman. Want ja, wie gaat er nou voor zijn lol een wandeling maken in deze vochtige en niet bepaald warme omgeving…. Heel veel mensen dus! En niet alleen hier uit de buurt. Zo kwamen we aan de praat met een stel uit Utrecht dat speciaal voor deze wandeling een hotel geboekt had, om zo van onze blaasmuziek te kunnen genieten.

Tot het laatst toe bleven wandelaars langs komen,  allemaal heel enthousiast genietend van de wandeling en de midwinterhoorn klanken. En je, als de wandelaar tevreden is, dan ben ik dat natuurlijk ook. Want daar doe je het tenslotte voor… mensen te laten genieten van onze mooie traditionele midwinterhoorns.

Maar ik was toch blij dat de laatste wandelaars voorbij liepen. Nat en koud had ik het nu ook wel weer gehad.

Dus snel de boel opgeruimd en even langs Ready gereden om een bak soep te nuttigen en even bij te kletsen.

Wat hebben we toch een gezellige en enthousiaste groep mensen.

 

De bijgaande foto’s heb ik niet zelf gemaakt maar van onze facebooksite geplukt. Dank daarvoor