En toen was het seizoen al weer bijna ten einde ……..

Posted on 30 dec, 2017

Hoog tijd voor een update:

Na onze seizoensopening werd er weer volop door ons geblazen.

Het begon bij de Christmas Fair Twente, in een sfeervolle ambiance werd er flink geblazen. En toen begon het te sneeuwen…..

Klompen en sneeuw gaan niet zo heel goed samen, daar kwamen we al snel achter. Haha, ik werd steeds groter. En toen het ook nog steeds kouder werd, was de sauna wel een erg fijn plekje…. Niet waar Leo?

 

 

We hadden een druk programma, want terwijl de één nog een keer bij de Fair blies, werd er ook op andere plaatsen volop geblazen. Onder meer bij landgoed Kaamps, op de kerstmarkt.  Ook hier begon het ’s middags te sneeuwen. En hoe….

 

Dat resulteerde in het afzeggen van verscheidene kerstmarkten, en dus helaas ook voor een paar extra vrije uren voor sommige blazers.

Maar te begrijpen was het wel, want de weg naar huis was niet echt heel erg  prettig.

 

 

Na het weekend vol sneeuw, gingen we gewoon door… van de ene kerstmarkt naar de andere.

Tussendoor speelden we ook nog tijdens het zogenaamde rondje Oldenzaal, waar zowel in het centrum als bij verschillende verzorgingstehuizen goed gepresteerd werd door onze enthousiaste blazers. Alsof vermoeidheid en kou niet bestond…..

Sommigen van ons hadden wel een heel druk programma

We bleven niet alleen in Twente, regelmatig ging er een groep op pad naar Landsmeer, Utrecht, Venray en het duitse Hoogstede. Overal werd enthousiast op onze midwinterhoornklanken gereageerd.

Helaas gingen onze uitstapjes naar Bad Bentheim niet door, vanwege een sterfgeval. Stefan hierbij nogmaals onze oprechte deelneming.

 

 

En dan was er nog onze trip naar de Hof van Saksen in Drenthe. Wat een super mooie plek om te mogen blazen. Rond het meertje waar langzaam de nevels omhoog stegen…. en de echo’s van de hoorns lieten weerklinken.

Tsja, en dat er dan iemand vermist wordt…. haha… die komt heus wel weer terecht,   Albert!!!!

 

Vergeet ik bijna onze Zonnewende viering te vermelden. 21 December was het weer zover. Met ossenhoorn-, jachthoorn-, alpenhoorn- en natuurlijk onze eigen midwinterhoornblazers. Een sfeervolle en goed bezochte viering waarbij het licht langzaam steeds meer tot ons kwam. Wat zijn we eigenlijk bevoorrecht om dit mee te kunnen maken.

 

 

En dan loopt het blaas seizoen alweer op zijn einde…. Voor mij was het vandaag alweer het laatste rondje door de stad. Het was weer een gezellige boel, gelukkig maar want veel publiek liep er niet in de stad rond. Maar als je dan iemand achter het raam van een van de tehuizen een mooi moment kan bezorgen, maakt dat je hele dag weer goed.

Benieuwd hoe onze blazers, de senioren en de junioren her gaan doen in de regionale wedstrijden. Komt er nog een hoorntje mee naar Oldenzaal?

Iedereen alvast een hele goede jaarwisseling en veel geluk en nog meer gezondheid voor 2018 toegewenst!