Blazen op de midwinterhoorn

Posted on 19 okt, 2016

alle blazers 1

OLDENZAAL – Mensen, jong en oud, die willen leren blazen op een midwinterhoorn zijn donderdag 27 oktober om 19.00 uur welkom in de locatie TCC aan de Potskampstraat.

De volgende data zijn donderdag 3, 10, 17 en 24 november. Onder begeleiding van ervaren midwinterhoornblazers wordt groepsgewijs in diverse leslokalen geoefend. U hoeft niet in het bezit te zijn van een midwinterhoorn omdat er altijd wel een te leen is.

De organisatie is in handen van de Stichting Mirrewinterhoornbloazers Ol’nzel die tijdens de adventsperiode deze traditie op een keurige wijze wil uitdragen in Oldenzaal, de regio en daarbuiten.

De advent begint zondag 27 november en dan wordt in samenwerking met de VVV en de natuurwandelaars van de VVV een midwinterhoorn wandeltocht gehouden met een verhaal.

Tijdens het zogenaamde blaasseizoen zijn de Oldenzaalse midwinterhoornblazers overal in Oldenzaal te horen.

Ook dit jaar zal er door onder meer de Oldenzaalse blazers aandacht worden besteed aan de Zonnewende op woensdag 21 december voor en in Plechelmusbasiliek.

Op vrijdag 6 januari 2017 wordt in de tuin van Het PaltheHuis voor het laatste geblazen door alle Oldenzaalse midwinterhoornblazers. Jong en oud mag elkaars ‘krachten’ meten en een jury zal op diverse onderdelen letten en aan het eind de winnaars bekendmaken.

Hierna gaat de midwinterhoorn weer aan de ‘spijker’.