Cursus midwinterhoorn maken

Posted on 10 sep, 2016

Seizoen 2013/2014 was voor Stichting Mirrewinterhoornbloazers Ol'nzel het begin van een eigen werkplaats voor het maken en doorgeven van de traditie van het maken van een midwinterhoorn. Sinds 2014 kan men ook een cursus midwinterhoorn maken krijgen. Zie de website voor meer informatie.

Op dit moment is het niet de periode om aan de midwinterhoorn te denken, maar de St. Mirrewinterhoornbloazers Ol’nzel start binnenkort met de cursus midwinterhoorn maken.

Het is de bedoeling dat de cursisten in 10 avonden de midwinterhoorn klaar hebben voor gebruik. De kosten zijn inclusief het hout, gebruik van gereedschap, overig materiaal en koffie/thee. De cursus wordt vanaf  12 september gehouden op de maandag, dinsdag en woensdag van 19.00 tot 21.30 uur op een locatie aan de Grensweg (tussen de wijken De Essen en Graven Es).

De midwinterhoorn wordt met de hand gemaakt. Het is een ambacht dat tot drie jaar geleden door één lid van de Oldenzaalse blazers werd uitgevoerd. De maker is inmiddels de 80 al lang gepasseerd en heeft het stokje doorgeven aan de ‘jongere’ generatie om deze traditie voort te zetten. In 2013 zijn acht enthousiaste blazers gestart met het maken van midwinterhoorns en vanaf 2014 wordt met succes een cursus aan niet-leden gegeven.

Voor meer informatie en/aanmelding kan contact worden opgenomen met Emiel van Hoek via emielvanhoek [at] outlook [dot] com.