Oldenzaal weer grote winnaar bij het blazen om het gouden hoorntje

Posted on 4 jan, 2016

Oldenzaal, dat dit jaar meedeed met twee blaasgroepen, is winnaar geworden van beide prijzen die te vergeven waren bij het blazen om het gouden hoorntje.

Het blazen om het gouden hoorntje is een jaarlijks terugkerende traditie die vanaf de jaren zeventig wordt georganiseerd. Het doel van deze strijd is het stimuleren van de junior blazer om van elkaar te leren en deze junior blazer enthousiast te maken en te houden zodat het midwinterhoornblazen ook in de toekomst behouden blijft.
Het blazen om het gouden hoorntje vond dit jaar plaats in ‘t Stift. Het toernooi voor de beste junior buurtschap en voor de beste junior midwinterhoornblazer werd georganiseerd door de buurtschap Weerselo.
Op het Stift streden 18 buurtschappen om de eer om voor een jaar het beste buurtschap te mogen zijn en de wisselprijs, het gouden hoorntje, mee te mogen nemen naar huis.

De winnaarsHet beste buurtschap was dit jaar wederom Oldenzaal die met blazers Daan Tijscholten, Roel Nijhuis en Yorrick Smelt de tweede groep uit Oldenzaal en het buurtschap Lonneker-dorp ruim voorbleven.

 

 

De winnaar 2Naast het klassement van het beste buurtschap wordt er een individueel klassement opgemaakt. De hoogst geklasseerde mag zich een jaar de beste junior blazer van Twente noemen. Hij of zij mag dan de wisselprijs, de Jeroen Heideman trofee, mee naar huis nemen.
Dit jaar kwam de beste blazer ook uit Oldenzaal en ook uit de winnende groep. Daan Tijscholten lukte het om de nummers twee en drie, Rutger Koens en Yorrick Smelt, beide uit Oldenzaal, 3 respectievelijk 5 punten voor te blijven.

De uitslag