Agenda

Waar kunt u ons tegen komen?

De agenda van Stichting Mirrewinterhoornbloazers Ol’nzel. Een verzameling activiteiten en evenementen waar u ons zult tegenkomen. Een agenda die loopt van de eerste advent tot 6 januari. Voldoende mogelijkheden om er lekker op uit te gaan.

LET OP – De vermelde tijden zijn niet altijd evenements tijden. Soms zijn dit tijden waarop de blazers aanwezig zijn.

dec
19
wo
2018
Kerstviering basisschool de Esch @ basisschool de Esch
dec 19 @ 16:45 – 17:15

Ook op basisschool de Esch wordt een kerstviering georganiseerd.

De Mirrewinterhoornbloazers Ol’nzel verlenen hieraan hun medewerking en laten de traditionele klanken van de “Olde Roap” horen, vanaf de Parkeerplaats bij de Kolk ( Brem 11), bij het schoolplein van de school.

Ze zijn hier van 16:45 – 17:15  en van 18:40 tot 19:00 uur te beluisteren.

dec
20
do
2018
Kerstviering Franciscus school @ Antoniuskerk
dec 20 @ 16:45 – 17:00

De Franciscusschool uit Oldenzaal heeft ook dit jaar weer een leuke kerstviering. Deze wordt gehouden in de Antoniuskerk.

De Mirrewinterhoornbloazers OL’nzel ontvangen u met “de Olde Roop” om alvast in een goede kerstsfeer te brengen

Kerstviering @ Drieëenheidschool Meijbreestraat
dec 20 @ 17:00 – 17:15

drieeenheidschoolKerstviering op de Drieeenheidsschool, locatie Meybreedstraat. Natuurlijk met medewerking van de midwinterhoornblazers.

 

Kerstfeest op OBS de Linde @ OBS de Linde, locatie de thij
dec 20 @ 17:15 – 17:45

Ook op OBS de Linde locatie de Thij wordt een kerstfeest georganiseerd. Natuurlijk zijn hier ook midwinterhoornblazers aanwezig om met hun traditionele klanken van de midwinterhoorn een fijne kerstsfeer te creëren.

Kerstviering Franciscusschool in de Antoniuskerk @ Antoniuskerk
dec 20 @ 17:30 – 17:45

Na het blazen voorafgaand aan de kerstviering in de middag, blazen we ook nog bij de viering in de avond.

Weihnachts Oratorium @ Plechelmus Baseliek
dec 20 @ 18:20 – 19:00

weinachts-oratorium-2013

‘Bach ku’j der wel biej hebben’. Anders gezegd: wat is Kerst zonder het Weihnachtsoratorium? Een pruim zonder pit, een artisjok zonder hart, een kribbe zonder kind. Laat de geniale kracht van Bachs muziek u meevoeren naar een heerlijke staat van bezieling en bezinning. Put kracht, troost en inspiratie. Of geniet gewoon henig an van de prachtige koorklanken en de ontroerende stemmen van de solisten en meer.

In tegenstelling tot veel uitvoeringen van het Weihnachtsoratorium in andere steden, wordt in deze uitvoering het complete werk uitgevoerd, dat wil zeggen de cantates 1 t/m 6 die Bach oorspronkelijk schreef voor de zes feestdagen in de kerstperiode 1734-1735.

Kerstconcert in de Hofkerk @ hofkerk
dec 20 @ 18:45 – 19:30

Just voor Fun Vocal Groep zingt samen met het Enschedese Overdag Koor een kerstconcert in de Hofkerk te Oldenzaal. Een aantal midwinterhoornblazers van onze groep ontvangt u bij de entree met hun sfeervolle klanken van de midwinterhoorn.

 

 

dec
21
vr
2018
Winterzonnewende 2017 @ Plechelumusbasiliek
dec 21 @ 19:00 – 21:30

 

 Zonnewende 2018

     

 

                                                   

De Oldenzaalse midwinterhoornblazers houden samen met het pastorale team en emeritus A. Bijl van de Hofkerk donderdag 21 december op het plein voor de Plechelmusbasiliek en in de kerk de winter- zonnewende.

Het evenement op vrijdag 21 december begint om 19.00 uur op het plein voor de Plechelmusbasiliek.

Op het plein wordt die avond een begin gemaakt met het verdrijven van het donker door de klanken uit de ossenhoorn, midwinterhoorn, alpenhoorn en jachthoorn.

Daarna gaan de belangstellenden via de kerkdeur de schaars verlichte kerk in onder begeleiding van pauken. Tijdens het ingetogen spektakel, met af en toe blaasmuziek en zang van het kinderkoor, zal het licht centraal staan en de kerk steeds lichter worden. Ook Lucia, een meisje met een krans met vier kaarsen op haar hoofd, zal aanwezig zijn. Tijdens de woorddienst kan een kaarsje naar het altaar worden gebracht en mogen de vooraf ontvangen wenskaarten in een kerstboom worden gehangen.

Na afloop zijn op het kerkplein opnieuw de tonen uit de diverse hoorns te horen.

 

Lees meer over de oorsprong en folklore

 

 

dec
24
ma
2018
Kerstviering in de Antoniuskerk @ Antoniuskerk
dec 24 @ 15:00 – 15:30

In de Antoniuskerk wordt een kinderkerstviering gehouden.

Kerstviering in de Hofkerk @ Hofkerk
dec 24 @ 21:30 – 22:00

In de Hofkerk wordt een kerstviering gehouden. De midwinterhoornblazers verwelkomen u.

dec
25
di
2018
Kerstviering bij Gereia @ Verpleeghuis Gereia
dec 25 @ 10:15 – 10:30

gereia-kerstmisKerstviering bij verpleeghuis Gereia te Oldenzaal. We blazen al vele jaren bij Zorggroep Sint Maarten – Verpleeghuis Gereia. Zo ook dit jaar. We doen de cliënten van Gereia een groot plezier met dit stukje traditie langs te komen tijdens de donkere dagen voor kerst.