Agenda

Waar kunt u ons tegen komen?

De agenda van Stichting Mirrewinterhoornbloazers Ol’nzel. Een verzameling activiteiten en evenementen waar u ons zult tegenkomen. Een agenda die loopt van de eerste advent tot 6 januari. Voldoende mogelijkheden om er lekker op uit te gaan.

LET OP – De vermelde tijden zijn niet altijd evenements tijden. Soms zijn dit tijden waarop de blazers aanwezig zijn.

dec
8
zo
2019
De Höfte @ de Höfte
dec 8 @ 15:00 – 16:30

De eerste Midwinterhoornklanken kunt u bij De Höfte horen op 8 December.

dec
11
wo
2019
Kerstmarkt bij De Höfte @ De Höfte natuur- en milieu educatief centrum
dec 11 @ 14:00 – 16:30

Ook dit jaar is er weer een kerstmarkt op Natuur- en Milieu Educatief Centrum De Höfte in Oldenzaal en natuurlijk is de Stichting Mirrewinterhoornbloazers Ol’nzel van de partij om met zijn traditionele hoorns de kerstsfeer te verhogen.

Dit jaar wordt de kerstmarkt gehouden op woensdag 8 december van 14:00 tot 16:30  uur.
Kijk voor meer informatie op de website van De Höfte.

Kerstviering bij Gereia
dec 11 @ 14:00 – 14:30

In de adventstijd spelen we natuurlijk weer bij verpleeghuis Gereia te Oldenzaal. We blazen al vele jaren bij Zorggroep Sint Maarten – Verpleeghuis Gereia. Zo ook dit jaar. We doen de cliënten van Gereia een groot plezier met dit stukje traditie door langs te komen tijdens de donkere dagen voor kerst.

dec
12
do
2019
Winterwandeling @ Interaktcontour
dec 12 @ 13:30 – 14:15

Interaktcontour Oldenzaal, voor mensen met hersenletsel, organiseert voor haar cliënten een winterwandeling.

Hierbij verlenen de midwinterhoornblazers  graag hun medewerking. Ook komen de Alpenhoornblazers de sfeer verhogen.

Wandelen met op de achtergrond de traditionele klanken van de midwinterhoorn….. de beste manier om in de kerststemming te komen.

Opening seizoen @ Landhuis De Hulst
dec 12 @ 19:00 – 21:00

Normaal beginnen we het seizoen, na het oefenenblazen, op landgoed de Hulst. Dit jaar doen we het anders, en blazen we hier op donderdag 12 december.

Maar het blijft een traditie om hier te blazen met z’n allen.

U bent van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen en te ervaren wat het Midwinterhoorn blazen is. Geniet mee van deze traditionele klanken.

Stationsbezoek
dec 12 @ 19:30 – 20:30

Afbeeldingsresultaat voor station OldenzaalVoor het eerst blazen de midwinterhoornblazers op het station van Oldenzaal. Komt u naar ons luisteren? Daarvoor hoeft u natuurlijk niet in of uit te stappen

dec
13
vr
2019
Kerstviering bij Gereia
dec 13 @ 14:00 – 14:30

In de adventstijd spelen we natuurlijk weer bij verpleeghuis Gereia te Oldenzaal. We blazen al vele jaren bij Zorggroep Sint Maarten – Verpleeghuis Gereia. Zo ook dit jaar. We doen de cliënten van Gereia een groot plezier met dit stukje traditie door langs te komen tijdens de donkere dagen voor kerst.

Adventstocht clienten Mariahof @ Mariahof
dec 13 @ 15:45 – 16:30

Afbeeldingsresultaat voor mariahof oldenzaal adventstocht Het Mariahof in Oldenzaal organiseert voor haar cliënten een adventswandeling.

Onze midwinterhoorns zorgen met hun klanken van de “Oale Roop” voor de juiste sfeer.

Erve Huiskes @ Erve Huiskes
dec 13 @ 16:00 – 16:45

erve-huiskes

 

De blazers verwelkomen de gasten met de stemmige klanken van hun midwinterhoorns bij Erve Huiskes.

Kerstmarkt op het Twents Carmel College afd. praktijk onderwijs @ Twents Carmel College Praktijkonderwijs
dec 13 @ 16:00 – 20:00

Kerstmarkt 2016 no.009

Op het Twents Carmel College, afdeling Praktijk Onderwijs, wordt een kerstmarkt gehouden. De Mirrewinterhoornbloazers Ol’nzel  luisteren deze markt op met hun traditionele hoorns om zo voor de jeugd een adventsfeer te creëren.

 

Vrijdagavond blazen in de stad @ Centrum Oldenzaal
dec 13 @ 19:00 – 20:30

De Stichting Mirrewinterhoornbloazers Ol’nzel blaast tijdens de periode tussen de eerste advent en drie koningen, op de vrijdagavond in het stadscentrum van Oldenzaal.
Wij zijn te horen vanaf de Plechelmus toren en  er lopen  groepen door het stadscentrum.

dec
14
za
2019
Oldenzaal in kerstsfeer @ Centrum Oldenzaal
dec 14 @ 10:00 – 16:30

Zaterdag 14 en zondag 15 december kunt u weer genieten van de kerstmarkt in Oldenzaal. Natuurlijk zijn de Mirrewinterhoornbloazers Ol’nzel van de partij om voor u een mooie kerstsfeer te creëren met de warme klanken van de midwinterhoorn.

Een gezellige voorbereiding op de komende kerstdagen.

 

 

Gildesfeer in Gronau
dec 14 @ 13:00 – 16:00

Onze blazers zijn meerdere keren present bij Gildesfeer, de kerstzaak van Gaby Fryer, om met hun midwinterhoorn klanken een fraaie sfeer te creëren tijdens deze adventstijd.

U kunt deze zaak vinden net over de grens met Overdinkel.

dec
15
zo
2019
Oldenzaal in kerstsfeer @ Centrum Oldenzaal
dec 15 @ 10:00 – 16:30

Zaterdag 14 en zondag 15 december kunt u weer genieten van de kerstmarkt in Oldenzaal. Natuurlijk zijn de Mirrewinterhoornbloazers Ol’nzel van de partij om voor u een mooie kerstsfeer te creëren met de warme klanken van de midwinterhoorn.

Een gezellige voorbereiding op de komende kerstdagen.

 

 

Blazen in Bad Bentheim @ Bad Bentheim
dec 15 @ 13:00 – 16:00

Dit jaar staan we weer voor de winkel van Gaby Fryer in Bad Bentheim. U kunt hier zien hoe de midwinterhoorn wordt gemaakt. En natuurlijk wordt er ook geblazen door de Mirrewinterhoornbloazers Ol’nzel.

Een goede gelegenheid om te genieten van al het moois in deze winkel en helemaal in de kerststemming te komen.

Kerstmarkt in Park Stakenboer @ Park Stakenboer
dec 15 @ 13:00 – 13:30

Al een geruime tijd wordt er ieder jaar in Zuid-Berghuizen “Kerst in het Park” georganiseerd door I Kinderopvang Columbus en Breedwijsl en Boerderij Stakenboer. Deze middag wordt georganiseerd met inzet van veel vrijwilligers/buurtbewoners. Een beleving voor bewoners uit de hele wijk! Ook dit jaar weer zijn staan er prachtige activiteiten klaar op 15 december aanstaande,

Tijdens de kerstmarkt laten de blazers hun hoorn tot leven komen. De traditionele klanken van “de Oale Roop” klinken door het park.

Adventsmarkt Vreden @ Marktplatz
dec 15 @ 14:00 – 18:00

Zin in een uitstapje naar Duitsland, neem dan een kijkje op de Adventsmarkt in Vreden.

Hier wordt vrijdag, zaterdag en zondag 14 en 15 december een Advents/Weinachtsmarkt georganiseerd. Op zondag laten de Mirrewinterhoornbloazers Ol’nzel hun midwinterhoorn klinken. Natuurlijk kunt u hier ook terecht voor fraaie kerstartikelen en zijn ook op zondag de winkels open.

Witte Winter Wandeling @ Egheria
dec 15 @ 17:15

Afbeeldingsresultaat voor landgoed egheria oldenzaal

Ook dit jaar organiseert de Rotary de witte winterwandeling rondom Oldenzaal. Een wandeling door de prachtige Twentse dreven voorzien van culturele activiteiten en culinaire versnaperingen.

Ook dit jaar heeft de Rotary weer een mooie route uitgezet in de prachtige Twentse dreven. Natuurlijk zorgen zij ook dit jaar voor een hoog cultureel en culinair gehalte. Je wordt wederom verrast door optredens van diverse artiesten. En ook voor de inwendige mensen zal onderweg goed worden gezorgd. De Rotary sluit de wandeling af met een traditionele – gratis – winterse maaltijd en gezellige muziek. De locatie vanwaar uit wordt gestart, de prijs van het kaartje en de route worden later in het jaar bekend gemaakt via de website.

Ondertussen hopen wij weer op een prachtige wandeling met fantastisch mooi winterweer. Over dat laatste durven we nu nog geen voorspelling te doen. Dat het een prachtige  wandeling wordt hebben we natuurlijk zelf in de hand. Wij met de voorbereidingen en u tijdens de wandeling door volop te genieten van alle culturele en culinaire geneugten.

Wederom koppelen we weer een goed doel aan onze wandeling. Evenals voorgaande jaren hebben we besloten om voedselpakketten voor De Voedselbank te  verzamelen. Wij vragen u als wandelaar om zoveel mogelijk voedselpakketten mee te nemen. En dat dient dan uiteraard houdbaar voedsel te zijn. We noemen bijvoorbeeld pasta’s, soepen, meelproducten, voedsel in droge verpakking. Rotary Club Oldenzaal zal de waarde van de meegebrachte pakketten verdubbelen.

Graag zien wij u zondag 15 december  bij Hotel Het Landhuis met een bijdrage voor de voedselbank en een goed wandelhumeur.

Afbeeldingsresultaat voor landgoed egheria oldenzaalDe midwinterhoorn blazers kunt u aantreffen bij het landhuis Egheria.

 

 

dec
16
ma
2019
Blazen bij basisschool de Zevenster @ basisschool de Zevenster
dec 16 @ 08:10 – 08:30

We blazen op het schoolplein van basisschool de Zevenster, als “brenger van het licht”.

Kerstbakjes maken op het Mariahof @ Mariahof
dec 16 @ 14:30 – 15:00

Afbeeldingsresultaat voor kerststukjesOp het Mariahof worden vandaag kerststukjes gemaakt onder het genot van een heerlijk kniepertje. De midwinterhoorn klanken dragen bij aan de gezellige sfeer.

dec
17
di
2019
Verwelkoming op de Scholtenhof @ het Scholtenhof
dec 17 @ 16:30 – 17:00

Afbeeldingsresultaat voor scholtenhof oldenzaal adresBij de ingang wordt u verwelkomt met de warme klanken van de midwinterhoorn. Kom gezellig binnen.

dec
18
wo
2019
Kerstmarkt Nutsschool @ Nutsschool
dec 18 @ 16:15 – 17:15

Woensdag 18 december is er een kerstmarkt bij de Nutsschool in Oldenzaal.

De midwinterhoornblazers zorgen voor een sfeervolle ambiance.

Verwelkoming op de Scholtenhof @ het Scholtenhof
dec 18 @ 16:30 – 17:00

Afbeeldingsresultaat voor scholtenhof oldenzaal adresBij de ingang wordt u verwelkomt met de warme klanken van de midwinterhoorn. Kom gezellig binnen.

Kerstviering Ariënsschool in Enschede @ Dr. Ariënsschool
dec 18 @ 19:00 – 19:30

Afbeeldingsresultaat voor ariënsschool enschede

Tijdens de kerstviering op de Dr. Ariënsschool in Enschede zullen de klanken van de midwinterhoorn voor de juiste sfeer zorgen. De “Oale Roop” zal worden geblazen door leden van de Stichting Mirrewinterhoornbloazers Ol’nzel.

 

dec
19
do
2019
Kerstdiner op OBS de Linde @ OBS de Linde, locatie de Essen
dec 19 @ 16:30 – 17:30

Ook op OBS de Linde locatie de Essen wordt een kerstfeest georganiseerd. Natuurlijk zijn hier ook midwinterhoornblazers aanwezig om met hun traditionele klanken van de midwinterhoorn een fijne kerstsfeer te creëren.

Kerstviering basisschool de Wendakker @ basisschool de Wendakker, locatie de thij
dec 19 @ 16:40 – 17:00

Afbeeldingsresultaat voor basisschool wendakker oldenzaalDe midwinterhoornblazers zijn te beluisteren voorafgaand aan de kerstviering.

Kerstfeest OBS de Linde, locatie Oosterikweg @ OBS de Linde
dec 19 @ 16:45 – 17:15

Op OBS de Linde , locatie Oosterikweg, wordt een kerstfeest gehouden. De Mirrewinterhoarnbloazers laten hun midwinterhoorns klinken en creëren een fijne kerstsfeer.

Kerstviering drie Eenheidsschool @ Drieëenheidschool Meijbreestraat
dec 19 @ 16:45 – 17:00

Kerstviering op de Drieeenheidsschool, locatie Meybreedstraat. Natuurlijk met medewerking van de midwinterhoornblazers.

 

Kerstviering Drie Eenheidsschool @ Drieeenheidsschool locatie Noordwal
dec 19 @ 16:45 – 17:00

Kerstviering op de Drieeenheidsschool, locatie Noordwal. U wordt onthaald met de klanken van de Midwinterhoorn.

Hierna kunt u ook nog van de midwinterhoorn genieten op de locatie aan de Meijbreedstraat 11

Kerstviering Franciscusschool in de Antoniuskerk @ Antoniuskerk
dec 19 @ 16:45 – 17:00

De klanken van de midwinterhoorn zijn te beluisteren voorafgaand aan de kerstviering van de Franciscusschool.

Kerstdiner Mariahof @ Verzorgingshuis Mariahof
dec 19 @ 16:00 – 16:30

De midwinterhoornblazers zijn ook present vooraf aan het kerstdiner in het Mariahof, voor cliënten en hun familie. Een sfeervol begin gegarandeerd.

 

 

Kerstviering van Basisschool de Leemste bij de Mariakerk @ Maria kerk
dec 19 @ 17:00 – 17:30

Afbeeldingsresultaat voor mariakerk oldenzaalDe midwinterhoorn klanken zijn te horen bij de Mariakerk waar de Basisschool de Leemstee haar kerstviering houdt.

Weihnachts Oratorium @ Plechelmus Baseliek
dec 19 @ 18:20 – 19:00

weinachts-oratorium-2013

‘Bach ku’j der wel biej hebben’. Anders gezegd: wat is Kerst zonder het Weihnachtsoratorium? Een pruim zonder pit, een artisjok zonder hart, een kribbe zonder kind. Laat de geniale kracht van Bachs muziek u meevoeren naar een heerlijke staat van bezieling en bezinning. Put kracht, troost en inspiratie. Of geniet gewoon henig an van de prachtige koorklanken en de ontroerende stemmen van de solisten en meer.

dec
20
vr
2019
Wandeltocht van het Marcellinus College @ Twents Carmel College, Potskampsstraat
dec 20 @ 12:00 – 13:45

Afbeeldingsresultaat voor sneeuwwandeling

Het Twents Carmel College, locatie Potskampsstraat, organiseert een wandeltocht waar de blazers van de stichting Mirrewinterhoornbloazers Ol’nzel graag hun medewerking aan verlenen.

Wandelen door het mooie Twentse landschap onder de klanken van de Oale Roop….. een goed begin van de Kersttijd.

U kunt de Blazers aantreffen bij de start ( 12:00 – 12:30 uur) aan de Potskampstraat en bij het Eindpunt ( 13:15 – 13:45uur)

Kerstviering bij Gereia
dec 20 @ 15:30 – 15:45

Kerstviering bij verpleeghuis Gereia te Oldenzaal. We blazen al vele jaren bij Zorggroep Sint Maarten – Verpleeghuis Gereia. Zo ook dit jaar. We doen de cliënten van Gereia een groot plezier met dit stukje traditie door langs te komen tijdens de donkere dagen voor kerst.

Vrijdagavond blazen in de stad @ Centrum Oldenzaal
dec 20 @ 19:00 – 20:30

De Stichting Mirrewinterhoornbloazers Ol’nzel blaast tijdens de periode tussen de eerste advent en drie koningen, op de vrijdagavond in het stadscentrum van Oldenzaal.
Wij zijn te horen vanaf de Plechelmus toren en  er lopen  groepen door het stadscentrum.

dec
21
za
2019
Gildesfeer in Gronau
dec 21 @ 13:00 – 16:00

Onze blazers zijn meerdere keren present bij Gildesfeer, de kerstzaak van Gaby Fryer, om met hun midwinterhoorn klanken een fraaie sfeer te creëren tijdens deze adventstijd.

U kunt deze zaak vinden net over de grens met Overdinkel.

Zaterdagmiddag blazen @ Centrum Oldenzaal
dec 21 @ 14:00 – 16:00

De Stichting Mirrewinterhoornbloazers Ol’nzel blaast, ook na de Kerstdagen,  op de  zaterdagmiddag  in het stadscentrum van Oldenzaal.
We zijn te horen vanaf de Plechelmus toren en lopen er groepen door het stadscentrum. Ook gaan we rond bij de verscheidene tehuizen in de stad, om hier de midwinterhoorn klanken te verspreiden. Super leuk, vooral als je merkt dat de bewoners dit zeer waarderen

Kerstmarkt @ Landgoed Kaamps
dec 21 @ 18:30 – 20:30

Op Landgoed Kaamps, de zuivelboerderij in Deurningen, wordt elk jaar een kerstmarkt gehouden. Met muziek en veel gezelligheid.

De inwendige mens  wordt flink verwend met vele proeverijen van producten van Kaamps, proef en misschien ontdekt u de zo bijzondere ingrediënten.

De Mirrewinterhoornbloazers Ol’nzel  zijn present  voor een aanvulling op de kerstsfeer. De toegang en parkeren voor deze kersthappening zijn gratis.

Winterzonnewende 2019 @ Plechelumusbasiliek
dec 21 @ 19:00 – 21:30

 

 Zonnewende 2018

     

 

                                                   

De Oldenzaalse midwinterhoornblazers houden samen met het pastorale team en emeritus A. Bijl van de Hofkerk donderdag 21 december op het plein voor de Plechelmusbasiliek en in de kerk de winter- zonnewende.

Het evenement op  21 december begint om 19.00 uur op het plein voor de Plechelmusbasiliek.

Op het plein wordt die avond een begin gemaakt met het verdrijven van het donker door de klanken uit de ossenhoorn, midwinterhoorn, alpenhoorn en jachthoorn.

Daarna gaan de belangstellenden via de kerkdeur de schaars verlichte kerk in onder begeleiding van pauken. Tijdens het ingetogen spektakel, met af en toe blaasmuziek en zang van het kinderkoor, zal het licht centraal staan en de kerk steeds lichter worden. Ook Lucia, een meisje met een krans met vier kaarsen op haar hoofd, zal aanwezig zijn. Tijdens de woorddienst kan een kaarsje naar het altaar worden gebracht en mogen de vooraf ontvangen wenskaarten in een kerstboom worden gehangen.

Na afloop zijn op het kerkplein opnieuw de tonen uit de diverse hoorns te horen.

 

Lees meer over de oorsprong en folklore

 

 

dec
22
zo
2019
Midwinterhoornwandeling in Denekamp
dec 22 @ 08:30 – 15:00

De enige echte Twentse Midwinterhoornwandeling

De enige echte Twentse Midwinterhoornwandeling heet zo omdat deze wandeling al meer dan 40 jaar door de buurtschappen in Twente wordt georganiseerd.

Elk jaar is een ander buurtschap aan de beurt om de wandeling te organiseren.
Meer dan 100 blazers zullen op 25 blaaspunten de “Oale roop” laten horen.
Door de combinatie van het bijzondere geluid van de midwinterhoorns met de mooie Twentse erven en plekken is dit voor velen een geweldige ervaring.

Tijdens deze wandeling ziet u het mooie Twentse winterlandschap in combinatie met de bijzondere eeuwenoude traditie van het midwinterhoornblazen. Deze traditie is waarschijnlijk ontstaan in de tijd van de Germanen en is als traditie erkend door de Unesco.

Dit jaar wordt de enige echte Twentse Midwinterhoornwandeling gehouden in Denekamp op zondag 22 december.

 

 

Blazen in Bad Bentheim @ Bad Bentheim
dec 22 @ 13:00 – 16:00

Dit jaar staan we weer voor de winkel van Gaby Fryer in Bad Bentheim. U kunt hier zien hoe de midwinterhoorn wordt gemaakt. En natuurlijk wordt er ook geblazen door de Mirrewinterhoornbloazers Ol’nzel.

Een goede gelegenheid om te genieten van al het moois in deze winkel en helemaal in de kerststemming te komen.

Koopzondag in kerstsfeer @ Centrum Oldenzaal
dec 22 @ 13:00 – 15:00

Zondag 22 december is er een koopzondag in Oldenzaal. Hier kunt u, naast het doen van uw kerstinkopen, genieten van de warme klanken van de midwinterhoorn.

Kom gezellig kijken en luisteren en geniet van de adventssfeer in hartje Oldenzaal.

dec
23
ma
2019
Kerstviering bij Gereia
dec 23 @ 13:30 – 14:00

Kerstviering bij verpleeghuis Gereia te Oldenzaal. We blazen al vele jaren bij Zorggroep Sint Maarten – Verpleeghuis Gereia. Zo ook dit jaar. We doen de cliënten van Gereia een groot plezier met dit stukje traditie door langs te komen tijdens de donkere dagen voor kerst.

dec
24
di
2019
Kerstviering bij Gereia @ Verpleeghuis Gereia
dec 24 @ 13:30 – 14:00

gereia-kerstmisKerstviering bij verpleeghuis Gereia te Oldenzaal. We blazen al vele jaren bij Zorggroep Sint Maarten – Verpleeghuis Gereia. Zo ook dit jaar. We doen de cliënten van Gereia een groot plezier met dit stukje traditie langs te komen tijdens de donkere dagen voor kerst.

 

Kerstviering in de Antoniuskerk @ Antoniuskerk
dec 24 @ 15:00

In de Antoniuskerk wordt een kerstviering gehouden. U wordt welkom geheten door de midwinterhoornblazers.

Er zijn 3 vieringen, dus u kunt ons ook 3 keer beluisteren.

15:00- 15:30 uur

16:30 – 17:00 uur

20:15 – 20:45 uur

Kerstviering in de Zonnestraal @ De Zonnestraal
dec 24 @ 17:30 – 17:45

De blazers verwelkomen u met hun traditionele midwinterhoorn klanken, voorafgaand aan de broodmaaltijd voor de kinderen op het WZC  de Zonnestraal.

Kerstviering in de Plechelmus basiliek @ Plechelmus Basiliek
dec 24 @ 18:15 – 18:45

In de Plechelmus basiliek wordt een kerstviering gehouden. De midwinterhoornblazers verwelkomen u aan de kerk.

Kerstviering in de Hofkerk @ Hofkerk
dec 24 @ 21:30 – 22:00

In de Hofkerk wordt een kerstviering gehouden. De midwinterhoornblazers verwelkomen u met de warme klanken van hun hoorns. Een goed begin van de kerstviering.

dec
25
wo
2019
Kerstviering in de Plechelmus basiliek @ Plechelmus Basiliek
dec 25 @ 09:30 – 10:00

In de Plechelmus basiliek wordt een kerstviering gehouden. De midwinterhoornblazers verwelkomen u aan de kerk.

Kerstviering @ Verpleeghuis Gereia
dec 25 @ 10:00 – 10:30

gereia-kerstmisKerstviering bij verpleeghuis Gereia te Oldenzaal. We blazen al vele jaren bij Zorggroep Sint Maarten – Verpleeghuis Gereia. Zo ook dit jaar. We doen de clienten van Gereia een groot plezier met dit stukje traditie langs te komen tijdens de donkere dagen voor kerst.

dec
27
vr
2019
Vrijdagavond blazen in de stad @ Centrum Oldenzaal
dec 27 @ 19:00 – 20:30

De Stichting Mirrewinterhoornbloazers Ol’nzel blaast tijdens de periode tussen de eerste advent en drie koningen, op de vrijdagavond in het stadscentrum van Oldenzaal.
Wij zijn te horen vanaf de Plechelmus toren en  er lopen  groepen door het stadscentrum.

dec
28
za
2019
Gildesfeer in Gronau
dec 28 @ 13:00 – 16:00

Onze blazers zijn meerdere keren present bij Gildesfeer, de kerstzaak van Gaby Fryer, om met hun midwinterhoorn klanken een fraaie sfeer te creëren tijdens deze adventstijd.

U kunt deze zaak vinden net over de grens met Overdinkel.

Zaterdagmiddag blazen @ Centrum Oldenzaal
dec 28 @ 14:00 – 16:00

De Stichting Mirrewinterhoornbloazers Ol’nzel blaast, ook na de Kerstdagen,  op de  zaterdagmiddag  in het stadscentrum van Oldenzaal.
We zijn te horen vanaf de Plechelmus toren en lopen er groepen door het stadscentrum. Ook gaan we rond bij de verscheidene tehuizen in de stad, om hier de midwinterhoorn klanken te verspreiden. Super leuk, vooral als je merkt dat de bewoners dit zeer waarderen

dec
29
zo
2019
Blazen in Bad Bentheim @ Bad Bentheim
dec 29 @ 13:00 – 16:00

Dit jaar staan we weer voor de winkel van Gaby Fryer in Bad Bentheim. U kunt hier zien hoe de midwinterhoorn wordt gemaakt. En natuurlijk wordt er ook geblazen door de Mirrewinterhoornbloazers Ol’nzel.

Een goede gelegenheid om te genieten van al het moois in deze winkel en helemaal in de kerststemming te komen.

Demonstratieblazen Senioren
dec 29 @ 13:30 – 17:00

Het blazen om het zilveren hoorntje zal worden georganiseerd door Wierden op zaterdag 29 december 2019. Inschrijven van de groepen kan om 13:00 uur. Wie  zal dit jaar deze Twentse kampioenschappen winnen en het zilveren hoorntje mee naar huis nemen?

dec
31
di
2019
Oliebollen bakken bij het Mariahof
dec 31 @ 10:00 – 10:30

Afbeeldingsresultaat voor oliebollenTerwijl er heerlijke oliebollen worden gebakken voor de clienten en hun familie, kunt u genieten van de warme midwinterhoornklanken.

 

Oudejaarsconcert bij de Brandvijver @ Brandvijver
dec 31 @ 16:00 – 17:30

Evenals voorgaande jaren gaan enkele blazers van Stichting Mirrewinterhoornbloazers Ol’nzel de oudejaarsbijeenkomst aan de Brandvijver opluisteren met de klanken van de midwinterhoorn.

Nog één keer klinkt de “Oale Roop” dit jaar over het land.

 

 

jan
3
vr
2020
Heropening BSO @ BSO Natuurfontein Stadspark, Buitenspelen
jan 3 @ 14:30 – 15:30

Afbeeldingsresultaat voor natuur fontein StadsparkVrijdag 3 januari heropent de BSO Natuurfontein locatie Stadspark, bij de Höfte. De nieuwe naam van de kinderopvang wordt Kinderopvang Buitenspelen. Omdat dit openingsfeest in Twentse sfeer en in de winder plaatsvindt, kan natuurlijk de midwinterhoorn niet ontbreken.

Kom gezellig eens langs en laat de roep van de hoorn tot u komen.

Vrijdagavond blazen in de stad @ Centrum Oldenzaal
jan 3 @ 19:00 – 20:30

De Stichting Mirrewinterhoornbloazers Ol’nzel blaast tijdens de periode tussen de eerste advent en drie koningen, op de vrijdagavond in het stadscentrum van Oldenzaal.
Wij zijn te horen vanaf de Plechelmus toren en  er lopen  groepen door het stadscentrum.

jan
4
za
2020
Zaterdagmiddag blazen @ Centrum Oldenzaal
jan 4 @ 14:00 – 16:00

De Stichting Mirrewinterhoornbloazers Ol’nzel blaast, ook na de Kerstdagen,  op de  zaterdagmiddag  in het stadscentrum van Oldenzaal.
We zijn te horen vanaf de Plechelmus toren en lopen er groepen door het stadscentrum. Ook gaan we rond bij de verscheidene tehuizen in de stad, om hier de midwinterhoorn klanken te verspreiden. Super leuk, vooral als je merkt dat de bewoners dit zeer waarderen

jan
5
zo
2020
Demonstratieblazen Junioren
jan 5 @ 13:30 – 16:00

Afbeelding kan het volgende bevatten: 4 mensen, lachende mensen, staande mensen, baard en buitenOok dit jaar is er weer demonstratieblazen voor de junioren. Wie verslaat onze toppers?

Zie http://www.midwinterhoornblazentwenthe.nl/

Vanaf 1954 worden er demonstraties gehouden, met als doel het gebruik van het midwinterhoornblazen weer terug te brengen. Maar er was ook een wedstrijdeffect aan gekoppeld. Elk jaar wordt er geblazen om de wisseltrofee ’t Zulv’ren Heurnke. Deze is in de 50-er jaren van de vorige eeuw beschikbaar gesteld door Anton Reef uit Oldenzaal en vervaardigd door de voormalige Oldenzaalse juwelier Kormelink.

Het midwinterhoorn blazen wordt tijdens de adventsperiode weer veel beoefend in Twente en de regio. Dit was begin vorige eeuw wel anders. De traditie uit heidense tijden was toen nagenoeg uitgestorven. Begin jaren 50 waren er enkele initiatieven waarmee men de midwinterhoorn weer nieuw leven in wilde blazen. Een van deze initiatiefnemers was de Oldenzaler Toon Borghuis. Door middel van bijeenkomsten om het blazen te oefenen en elkaar kreachten te meten ontstond het Midwinterhoorn demonstratie blazen om ’t Zulv’ren Heurnke. Een jaarlijks evenement dat door wisselende buurschappen werd georganiseerd.

In 1961 kwam hier ook een evenement voor onze junior blazers bij. Deze strijden jaarlijks om het Gouden hoorntje voor beste buurtschap. Voor beste individuele junior blazers is er de Jeroen Heideman-trofee.

 

jan
6
ma
2020
Dree Könningen Bloazen @ Museum Palthehuis Oldenzaal
jan 6 @ 19:00 – 21:00

OLDENZAAL – Alle midwinterhoornblazers uit Oldenzaal zijn maandag 6 januari welkom in de tuin van het historisch museum Palthe-Huis.

Die dag is het Drie Koningen en dat betekent dat de midwinterhoorn daarna weer aan de spijker komt te hangen omdat het blaasseizoen afgelopen is.

Deze zaterdag wordt nog één keer geblazen door alle midwinterhoornblazers uit Oldenzaal die hun ‘krachten’ willen meten tijdens het zogenoemde  Dree Könningen Bloazen.

Het evenement begint om 19.00 uur met de jeugd tot 12 jaar en 12 t/m 16 jaar. Daarna is het de beurt aan de senioren vanaf 17 jaar en ouder. Aanmelden kan ter plekke vanaf 18.45 uur.

Een jury zal op diverse onderdelen letten en de winnaar ontvangt de ‘Goal’n of Zulveren Hap’ of het Holt’n Hoornke.

Het is niet de bedoeling dat het een wedstrijd wordt, maar meer een gezellige bijeenkomst van alle mensen die de traditie, het blazen op de midwinterhoorn, in ere willen houden.

Mensen die interesse hebben in het blazen op de midwinterhoorn of zelf een midwinterhoorn willen maken zijn die avond ook welkom.

De organisatie is in handen van de St. Mirrewinterhoornbloazers Ol’nzel.