Agenda

Waar kunt u ons tegen komen?

De agenda van Stichting Mirrewinterhoornbloazers Ol’nzel. Een verzameling activiteiten en evenementen waar u ons zult tegenkomen. Een agenda die loopt van de eerste advent tot 6 januari. Voldoende mogelijkheden om er lekker op uit te gaan.

LET OP – De vermelde tijden zijn niet altijd evenements tijden. Soms zijn dit tijden waarop de blazers aanwezig zijn.

dec
2
zo
2018
Midwinterhoornwandeling met een verhaal @ Station Oldenzaal
dec 2 @ 10:30 – 14:00

OLDENZAAL – Ondanks dat de midwinterhoornblazers alleen tijdens de adventsperiode te horen en ook te zien zijn, hebben ze de afgelopen maanden niet stilgezeten. Dit jaar zijn de mensen van St. Mirrewinterhoornbloazers Ol’nzel in de maand september opnieuw gestart met het geven van de cursus ‘hoe maak ik een hoorn’. Daarnaast zijn ze al maanden druk met het onder meer organiseren van een wandeltocht en de Zonnewende.

winterwandeling-27-nov-2016Dit jaar wordt zondag 2 december, de 1e advent, in samenwerking met de natuurwandelaars van de VVV een Midwinterhoorn Wandeltocht met een Verhaal gehouden. De wandeling van 11 – 7 en 4 km voert langs diverse mooie plekjes om Oldenzaal en de wandelaars kunnen kennis maken met het geluid uit de midwinterhoorn.

Diverse banners op de route met gravures (scraperboard) van Jan Schoenaker, vertellen het verhaal  van de midwinterhoorn. De start is nabij de fietstunnel bij het NS-station waar wandelboekjes met wetenswaardigheden over de routes worden verkocht. Onderweg is veel te zien en voor een hapje en een drankje zal gezorgd worden. Volwassenen betalen drie euro en dat is inclusief een informatieboekje, een consumptie en iets lekkers. Voor kinderen is dat twee euro inclusief consumptie en iets lekkers, maar zonder boekje. Aan het eind van de tocht, bij tennisvereniging Ready in de Engelse Tuin, kan iedereen terecht voor koffie/thee, limonade, chocolademelk, glühwein en soep. 

Bij de start worden folders uitgedeeld met informatie over de St. Mirrewinterhoornbloazers Ol’nzel en een uitnodiging/wenskaart voor de Zonnewende (joelfeest) op  vrijdag 21 december.